Pedagogisk pub – varför då?

Snart är det dags för Halmstads första pedagogiska pub! Tillsammans med Lina Tannerfalk-Wiberg  är jag en av initiativtagarna bakom #PedagogiskpubHalmstad, ett tillfälle då alla som arbetar inom skolan i kommunen får möjlighet att träffas i en avslappnad miljö, skapa nya kontakter, samtala, reflektera, diskutera och utbyta tankar, erfarenheter och idéer.

Vad är pedagogisk pub egentligen och vad innebär det? Så här står det på vår blogg:

”Tanken är att Pedagogisk pub i Halmstad ska vara en informell mötesplats med fokus på erfarenhetsutbyte, samtal och nätverkande för oss som vill diskutera pedagogik och lärande inom skolan.  Våra pubträffar helt utan krav på prestation, vi vill med öppet sinne reflektera, tänka, byta erfarenheter och diskutera tillsammans med andra.

Det är en möjlighet för dig som är pedagogiskt intresserade att mötas en vanlig vardagskväll för att höra hur andra arbetar, tänker och skolutvecklar. Du stannar så länge du själv vill och går förhoppningsvis hem med nya pedagogiska tankar och  nya kontakter.

Vi vill skapa nätverk i Halmstad för diskussion och gemensam reflektion. Vår förhoppning är att du kommer efter en kväll får ny energi och input som påverkar dig och ditt dagliga arbete på den egna enheten. Visst låter det spännande!”

Lina och jag har planerat att inför varje träff, i förväg, presentera ett antal frågor/funderingar eller ämnen som kommer ligga till grund för kommande träff. Detta för att alla ska få möjlighet att fundera lite kring vilka frågeställningar de skulle vilja lyfta samt att fundera kring vad just de kan bidra med eller behöver ha hjälp med av andra deltagare.

Så varför ska man komma då?

Ensam är man inte stark. Tillsammans är vi betydligt starkare, vi inspirerar varandra, skapar möjlighet till samarbete, utveckling och hjälper varandra att nå högre mål. Pedagogisk pub är inte enbart till för pedagoger. Vi ser gärna att ledning, skolutvecklare, stödpersonal – ja alla som arbetar inom skolans värld, hänger på tåget!

Första träffen äger rum torsdagen den 4:e september, på Harrys i Halmstad. Anmäler dig gör du enklast här. Frågeställningar inför första träffen hittar ni på bloggen #PedagogiskpubHalmstad 

Första träffen har rubriken Möjligheter och tankar inför nya läsåret. 

Halmstad har epitetet ”Kunskapsstaden”. Är det inte då dags att vi ser till att sätta Halmstad på den pedagogiska kartan? Tillsammans siktar vi mot högre höjder – häng på!

Annonser

En reaktion på ”Pedagogisk pub – varför då?

  1. Halmstad är en intressant kommun. När jag först tittade på respektive skolas resultat vid Nationella prov i årskurs 9 slumpade det sig så att jag lyckades träffa skolor som hade 100% godkända vid de fem första sökningarna, nio skolor/klasser visade sig det vara totalt. Och väldigt schematiskt var läsförståelse det stora problemet för de som inte nått full pott. Tre skolor hade någon del av ett ämne som fallerat. Fem skolor utmärkte sig som betydligt sämre; Brunnsåkerskolan (pojkar och flickor), Trönningeskolan (pojkar), Vallåskolan (pojkar), Östergårdsskolan 1 (pojkar och flickor) och Österledskolan (främst pojkar). Det skulle vara intressant att få höra lite skvaller om hur dessa skolor kan vara så mycket sämre? Är IQ-nivån ojämnt fördelad i Halmstad? Är Y-kromosomen i vissa områden särskilt degenererad? Kanske en brandfackla in i er pubträff när ni talar om möjligheter inför nya läsåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s