#skickavidare

Ikväll såg jag något så enkelt, men samtidigt så genialt och direkt från hjärtat, att jag direkt kände att jag vill plocka upp stafettpinnen. Jag scrollade på Twitter, var som bäst inne i en spännande dialog kring skolans värdegrundsuppdrag och kunskapsuppdrag, när jag snubblade över Håkan Fleischers inlägg på sin blogg. Han erbjuder sina tjänster som föreläsare och skänker arvodet oavkortat till Rädda Barnen. Enkelt, genuint och från hjärtat. Tack Håkan!

Den oerhörda betydelse skolans demokratiuppdrag har, visar sig dagligen. Bilder som kablas ut över Europa. Barn som ligger döda på stranden, på samma stränder, där du och jag åker med våra barn för att få avkoppling och semester. Människor som trängs på tågstationer, får siffror skrivna på armarna, för tankarna 80 år tillbaka i tiden och stöveltrampet hörs allt tydligare runt om i Europa.

Som lärare kände jag att jag kunde göra skillnad. Varje dag. Jag vände och vred på elevernas tankar och reflektioner. Vi granskade, diskuterade, agerade. Idag möter jag inte elever dagligen. Men jag möter rektorer, pedagoger, skolchefer och utvecklingsledare. Och en sak har de alla gemensamt. Alla talar om betydelsen av det som inte alltid kan mätas i siffror och betyg, men som måste lyftas in i allt vi gör. I undervisningen, planeringen, fortbildningen, uppföljningen, kvalitetsarbetet och analysen. Vårt värdegrundsuppdrag.

I mitt jobb som verksamhetsutvecklare kan jag göra skillnad på lång sikt. Men jag känner för, precis som Håkan, att göra skillnad NU!

Därför gör jag exakt samma sak som Håkan. Jag erbjuder Fröken Flipps flippade tankar i form av föreläsning/workshop kring något av följande delar:

  • Vänd på tanken – att synliggöra lärande i klassrummet
  • Digitala verktyg i undervisning

Jag sätter inget pris på föreläsningen. Det är upp till Dig hur mycket du väljer att betala. Alla pengar skänker jag oavkortat till Rädda Barnen. Föreläsningarna är under ca 1 1/2 timme och riktar sig till pedagoger i grundskolan och gymnasiet.

Du som rektor eller huvudman – varför inte gå samman flera skolor och bjud in era pedagoger till en givande kompetensutveckling, samtidigt som ni visar att det uppdrag vi har, inte gäller enbart i skolan, utan handlar om ett gemensamt demokratiuppdrag. Som genomsyrar hela samhället. Från ord till handling.

Jag hoppas att just DU skickar ett mail till mig och gör det möjligt för mig att faktiskt kunna göra skillnad.

Tack på förhand!

/mvh Fröken Flipp

martir-luther-king-3

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s